hypotheken - verzekeringen - vastgoedfinanciering

zonneveld-finance-jeroen-hertzberger-hcr1

interview

Van hockeyveld naar Zonneveld

Je hebt sportieve successen gevierd in binnen- en buitenland, maar wat is dat waard als je een hypotheek wilt afsluiten? We gooiden een balletje op bij tophockeyer, ondernemer én YouTuber Jeroen Hertzberger.

3 minuten

13 september 2023

Op 37-jarige leeftijd is hij nog steeds even gedreven als vroeger, en dat tekent hem. Zijn ijzeren mentaliteit bracht Jeroen Hertzberger tot meer dan 700 wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij bijna 550 doelpunten wist te maken. Hij was jarenlang een vaste waarde in het Nederlands elftal, en gaat als aanvoerder van hoofdklasser Rotterdam nog steeds voorop in de strijd. Hij is bovendien ambassadeur van de ABN AMRO bank, de hoofdsponsor van HC Rotterdam.

Rekening houden met later

"Hahaha, helaas is dat voor de bank geen aanleiding om de rode loper uit te leggen", lacht Jeroen. "Ik moet gewoon een standaard hypotheekaanvraag doen en dan merk je dat ze erg kritisch kijken naar hoe ons inkomen in elkaar steekt."

"Begrijp me niet verkeerd, als tophockeyer krijg je in Nederland tegenwoordig een prima salaris, maar het valt in het niet bij wat bijvoorbeeld topvoetballers verdienen. Je speelt je niet financieel onafhankelijk en zult tijdens je sportieve carrière dus al rekening moeten houden met je leven erna."

"Met dit in het achterhoofd ben ik in 2013 mijn bedrijf Thundersports begonnen. Wij brengen onderkleding voor binnen- en buitensporters op de markt. Daarnaast ben ik sinds enige tijd actief op mijn eigen YouTube-kanaal, waar ik allerlei hockey tips & trics deel. En ik heb nog losse inkomsten uit een stick- en schoenencontract."

"Mijn vrouw sport ook, dus ons inkomen is een allegaartje: tweeverdieners, niet in loondienst, korte of aflopende contracten. Veel rode vlaggen voor de gemiddelde hypotheekverstrekker."

René Zonneveld beaamt dit: "De bank vindt een eindige sportcarrière toch een risico dat ze zwaar meewegen. In mijn ogen gaan ze daarin te gemakkelijk voorbij aan de eigenschappen die iemand succesvol maken, zoals in het geval van Jeroen. Hij laat zien dat hij niet alleen op het veld scoort, maar dat zijn gedrevenheid hem ook maatschappelijk succes brengt."

Doorstroomhypotheek

"Wij hadden al een huis in de stad met aflossingsvrije hypotheek", vervolgt Jeroen. "het huis dat we op het oog hadden was een opknapper, dus was het bouwdepot van belang: we wilden de verbouwing meefinancieren zonder eigen middelen. Al met al een hele puzzel, maar Zonneveld kon daar wel iets mee."

"We zijn naar het sport- en entertainmentloket gegaan van ABN AMRO, en daar hebben we ons verhaal gedaan", vertelt René. "Op basis van het verzamelinkomen hebben we de hypotheek tegen goede voorwaarden kunnen oversluiten, inclusief bouwdepot."

"We zitten nu heerlijk in ons eerste grotemensenhuis - voorheen krot. Super dat René de weg wist, hij heeft maar een klein kansje nodig om te scoren, haha."

Jeroen Hertzberger

Zonneveld-finance-jeroen-hertzberger

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen je financiële toekomst optimaal in te richten? Neem contact op voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Rotterdam
ZonneveldFinance light

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam
010 - 351 01 67
info@zonneveldfinance.nl

Breda
ZonneveldRapp light

Haagweg 393
4813 XD. Breda
076 - 231 02 44
info@zonneveldrapp.nl

Zwijndrecht
ZonneveldDeRoos light

Daltonstraat 1
3335 LR  Zwijndrecht
010 - 351 01 67
ederoos@zonneveldfinance.nl

De activiteiten van Zonneveld Finance BV, Zonneveld De Roos en Zonneveld Rapp vallen onder het toezicht van de AFM, met uitzondering van vastgoedfinanciering.