hypotheken - verzekeringen - vastgoedfinanciering

Hypotheken

Wat is mijn maximale hypotheekbedrag?

Wat je maximaal kunt lenen is afhankelijk je inkomen, je uitgaven, uitstaande kredieten of schulden, eventuele overwaarde op je huidige woning en nog een aantal factoren. Wil je precies weten hoeveel je bijvoorbeeld kunt bieden op een huis? Neem dan contact met ons op en je weet snel wat je mogelijkheden zijn.

Wat is het verschil tussen een vaste en een variabele rente?

Een vaste rente blijft gedurende de overeengekomen rentevastperiode hetzelfde, terwijl een variabele rente per maand of per drie maanden kan veranderen op basis van marktfluctuaties. Maar let op! Als je huis in waarde stijgt en de zgn. schuld-marktwaardeverhouding daalt, kun je in veel gevallen tussentijds om een verlaging van je hypotheekrente vragen.

Wat houdt Schuld-Marktwaardeverhouding precies in?

De Schuld-Marktwaardeverhouding (SMV) is simpelweg de hypotheekschuld die nog openstaat, gedeeld door de huidige marktwaarde van de woning. Dit percentage geeft eigenlijk het risico voor de bank weer om hun geld terug te krijgen bij eventuele gedwongen verkoop. Aflossen en waardestijgiging zorgt voor een lagere SMV, en op basis daavan kun je vaak een aanpassing van de rente aanvragen.

Hoelang duurt het aanvragen van een hypotheek?

Dit afhankelijk van je situatie. Voor mensen die in loondienst werken verloopt het proces in het algemeen sneller. Door voor zelfstandigen al veel benodigde stukken te verzamelen, kunnen we al snel een goede indicatie afgeven of financiering haalbaar is. Uitsluitsel geven binnen de gangbare 6 weken die vaak in het voorlopige koopcontract zijn opgenomen is vrijwel nooit een probleem.

Kan ik een overbruggingskrediet krijgen?

Wanneer je een nieuwe woning wilt kopen voordat de huidige woning is verkocht kan een overbruggingskrediet uitkomst bieden. Hoe die er precies uitziet hangt af van jouw situatie. Maak een vrijblijvende afspraak en we vertellen je er graag alles over.

Wat kan ik doen met de overwaarde van mijn woning?

De overwaarde die je realiseert bij de verkoop van de woning kan op diverse manieren worden aangewend. Indien je het (deels) niet gebruikt om je volgende woning te financieren is de rente over een deel van de volgende hypotheek niet fiscaal aftrekbaar. In sommige gevallen kan het interessant zijn om de overwaarde consumptief (lees: aankoop auto, aflossing bestaande schuld,etc)  te gebruiken. In al deze gevallen is de hypotheekrente niet aftrekbaar.

Kan ik mijn huidige hypotheek meenemen naar mijn nieuwe woning?

Ja dat kan. Bij de meeste geldverstrekkers is het mogelijk om de bestaande hypotheekvoorwaarden mee te nemen voor de periode dat ze nog geldig zijn. Dit heet de ‘meeneemregeling’. Als je een hogere hypotheek wenst, valt het bedrag boven de huidige hypotheek onder de nieuwe (huidige) hypotheekvoorwaarden.

Verzekeringen

Wat dekt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je de waarde van jouw huis. Hieronder valt alles dat nagelvast zit aan de woning, denk hierbij aan de muren, het dak, de keuken, het bad, de open haard, de tuin, de vloer, etc. De herbouwwaarde van uw huis is bepalend bij de opstalverzekering. Dit is het bedrag dat betaald moet worden om precies een zelfde soort huis neer te zetten. Let hier goed op: verzeker je onder dit bedrag, dan betekent het dat je onderverzekerd bent en een lager bedrag vergoed krijgt.

Wanneer is mijn inboedel onderverzekerd?

Onderverzekering houdt in dat jouw inboedel verzekerd is voor een bedrag dat lager ligt dan wat het werkelijk waard is. Stel: je hebt je inboedel verzekerd voor een bedrag van € 1.000, maar  de schade bedraagt € 2.000? Dan krijg je slechts de helft uitgekeerd. Onderverzekering ontstaat vaak ongemerkt doordat je inboeldel in de loop der jaren groeit. Denk bijvoorbeeld aan een extra laptop/ipad, duurdere wasmachine, een 2e tv of een leren bankstel. Het is een veilig idee om af en toe te checken hoe het staat met de waarde van je inboedel en je verzekerde bedrag hier eventueel op aan te passen.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, de Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) is niet verplicht. Het wordt wel eens verward met de WA-verzekering van de auto, die wel verplicht is. Goed om te weten dat dit twee verschillende verzekeringen zijn. De AVP vergoedt schade die je bij een ander veroorzaakt. Denk aan het omstoten van een dure vaas bij vrienden of het laten vallen van je fiets tegen de auto van de buurman. De WA-verzekering bij de auto dekt ook schade die je bij een ander veroorzaakt, maar alleen als deze schade met de auto is veroorzaakt. De AVP vergoedt vaak schade tot een bedrag van € 1.250.000 en kost je maar een paar euro per maand.

Wat verandert er als Zonneveld Finance mijn adviseur wordt?

Een wijziging van adviseur heeft nooit invloed op je bestaande polis(sen), omdat wij simpelweg geen contractpartij zijn. Je hebt een afspraak met een verzekeraar,  en premie en voorwaarden blijven dus gelijk! Het kan ook goed zijn dat wij je een verbeterd pakket aanbieden bij een andere verzekeraar. Dan gelden uiteraard de voorwaarden die behoren bij dit nieuwe pakket.

Vastgoedfinanciering

Wat is een vastgoedfinanciering?

Een vorm van financieren waarbij commercieel vastgoed wordt gefinancierd met een lening waarover rente en aflossing wordt betaald. Je kunt een vastgoedfinanciering afsluiten bij een bank of alternatieve funders 

Waar moet je op letten bij de financiering van een (verhuurde) 2e woning??

In veel gevallen is de woning al verhuurd op het moment van aankoop. Maar soms ook niet. Dit is geen probleem. Geldverstrekkers kijken dan naar de huurwaarde, ofwel de verwachte toekomstige huuropbrengst. Deze wordt door een taxateur bepaald. Voorwaarde is dat de woning courant is, wat zoveel betekent als 'goed verhuurbaar'. De woning dient maximaal 3 maanden na passeerdatum verhuurd te zijn.

Rotterdam
ZonneveldFinance light

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam
010 - 351 01 67
info@zonneveldfinance.nl

Breda
ZonneveldRapp light

Haagweg 393
4813 XD. Breda
076 - 231 02 44
info@zonneveldrapp.nl

Zwijndrecht
ZonneveldDeRoos light

Daltonstraat 1
3335 LR  Zwijndrecht
010 - 351 01 67
ederoos@zonneveldfinance.nl

De activiteiten van Zonneveld Finance BV, Zonneveld De Roos en Zonneveld Rapp vallen onder het toezicht van de AFM, met uitzondering van vastgoedfinanciering.