hypotheken - verzekeringen - vastgoedfinanciering

interview

Hoe Pierre Bokma via Zonneveld wél een hypotheek kreeg.

Je zou denken dat het voor één van Nederlands grootste acteurs een fluitje van een cent zou zijn om een hypotheek te bemachtigen. Nou, nee dus. Totdat Zonneveld op het toneel verscheen...

2 minuten

13 september 2023

Vriendin en scenarioschrijfster Maria Goos noemde hem in De Volkskrant ooit "een eenzame zwerver". Pierre Bokma heeft letterlijk een bewogen leven achter de rug, en woonde lange tijd overal en nergens. De liefde voor zijn kinderen was de belangrijkste reden om de grote stap te zetten: een koophuis, in Rotterdam. Ergens tussen de Maas en de stad kijkt hij nu terug op deze film, die uiteindelijk een happy end kreeg.

Van 6,5 naar 3 ton

"Ik kreeg voor het eerst met een hypotheekadviseur te maken via mijn accountant.", steekt hij van wal. "Deze meneer deed zeer laatdunkend over het artiestendom, had geen enkele voeling met het vak. Ik liep tegen een aantal dingen aan, zoals mijn leeftijd, pensioen en beroep. Maar ook de samenstelling van mijn gezin en de werkzaamheden van mijn partner speelden mee. Van de ooit voorgespiegelde 6,5 ton vielen we terug naar 3 à 4 ton maximaal hypotheekbedrag."

Hij vervolgt: "Via Ernst Klompé van Lauwaars Makelaardij kwam ik in contact met René Zonneveld. Hij vond een uitweg: de speciale desk "sport en entertainment" van ABN AMRO. Hier zitten mensen die mijn wereld kennen en de risico's op waarde kunnen schatten."

De duvel is oud!

René Zonneveld vult aan: "Het kwam er op neer dat ze Pierre bij de bank te oud vonden. Ja, de duvel is oud! Als acteur zit hij in z'n mooiste jaren, speelt de rollen van z'n leven. Hij was net een nieuwe, vaste verbintenis aangegaan bij het toneel van Bochum en München in Duitsland. Via de special desk hebben we de pensioenleeftijd van Pierre van 67 naar 75 kunnen verhogen. Toen werd het opeens een heel ander sommetje en was er veel meer mogelijk."

Pierre sluit af: "Ik vind het belangrijk dat een adviseur oog heeft voor de risico's en gevolgen, en daar al een oplossing voor klaar heeft liggen. Dat er geen loose ends zijn en er voor je is als er een wiel van de rails raakt. Het is als spelen: wie is de regisseur, wat is zijn motief, wat wil hij? Dan kan ik ermee werken en weet ik welke mogelijkheden er wel en niet zijn. Dat geeft overzicht."

Pierre Bokma

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen je financiële toekomst optimaal in te richten? Neem contact op voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Rotterdam
ZonneveldFinance light

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam
010 - 351 01 67
info@zonneveldfinance.nl

Breda
ZonneveldRapp light

Haagweg 393
4813 XD. Breda
076 - 231 02 44
info@zonneveldrapp.nl

Zwijndrecht
ZonneveldDeRoos light

Daltonstraat 1
3335 LR  Zwijndrecht
010 - 351 01 67
ederoos@zonneveldfinance.nl

De activiteiten van Zonneveld Finance BV, Zonneveld De Roos en Zonneveld Rapp vallen onder het toezicht van de AFM, met uitzondering van vastgoedfinanciering.